Norlandia Kumpu

Norlandia Kumpu on pieni, 35 lapsen ja kuuden kasvattajan, kodikas päiväkoti Tuusulassa.

Norlandia Kumpu on pieni kodinomainen päiväkoti Hyrylän keskustan tuntumassa. Päiväkoti sijaitsee rauhaisalla alueella kerrostalon alimmassa kerroksessa. Päiväkodin piha on suojaisalla paikalla luoden hyvät puitteet ulkoleikeille. Toiminnassa käytetään myös paljon hyödyksi lähialueen virkistysaluetta, esimerkiksi MetsäMörri-retkillä käydään säännöllisesti. Päiväkodilta on helppo tehdä pieniä kävelyretkiä kaiken ikäisten lasten kanssa.

Päiväkodissa toimii kaksi ryhmää alle kolme vuotiaiden Heinähatut ja yli kolme vuotiaiden Vilttitossut. Päiväkodissa on tilaa yhteensä noin 35 lapselle ja tällä hetkellä tilaa on reippaasti. Kummussa töissä on kaksi lastentarhaopettajaa, yksi lastenhoitaja sekä yksi päiväkotiapulainen. Kasvatusvastuullisia lisätään tarpeen mukaan.  Ryhmät on vielä jaettu omiin pienryhmiinsä, joissa jokainen lapsi saa oman nimetyn aikuisensa.

Päiväkodin toimintaa ohjaa lämpö ja lempeys, jossa lapselle luodaan turvallinen ympäristö kasvaa omana itsenään. Päiväkodin arki luo hyvät raamit opetella elämässä tarvittavia taitoja, jättäen kuitenkin tilaa lapsenmieliselle hulluttelulle. Päiväkodin arjessa lapset otetaan huomioon aktiivisina oman elämänsä toimijoina. Lapset kertovat, että päiväkodissa on hyvä olla, koska täällä on niin kivaa ja saa leikkiä vapaasti. Tärkeänä lapset pitävät sitä, että päiväkotiin saa tuoda omia leluja ja myös päiväkodin aikuiset ovat kivoja.